גיא מרוז נלחם בבירוקרטייה

גיא מרוז נלחם בבירוקרטייה

הודעהעל ידי eiditr40 » 09 דצמבר 2009, 11:45

הייתי עדה לסדרה יוצאת דופן כיצד גיא מרוז ואורלי וילנאי התחקירנים קוטלי הקנים יוצאים לגלות מדוע "בישראל החדשה" אין מספיק מודעות לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס , האומנם?!
גיא אמר טרום התכנית בכתבה נרחבת עימו כי : " נכון, חשוב לי שתראו סדרה עליה עבדנו למעלה משנה מתוך האגו האומנותי והרצון בהכרה וחיבה שלכם לתכניות שאני שותף להם, אבל הפעם, זה הרבה מעבר לזה. אני באמת מאמין שחלק גדול מאלו שיבואו לראות את הסדרה יכולים להציל את החיים שלהם, לא פחות. זה מה שקרה לי בעבודה על הסדרה הזו. אחד מכל שלושה ישראלים חולה או יחלה בסרטן. זה סוג של עובדה. אנחנו בחרנו לנסות ולהבין איך שניים מתוך השלושה נשארים בריאים"..
בפרק הראשון של הסדרה השניים הביאו את הסיפור על הסרטן ובחרו להתמקד בגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס ע"י בדיקה שהיא קריטית וחשובה מאוד ובהרבה מקרים גם מונעת את התחלואה ב סרטן המעי הגס, דהיינו בדיקת קולונוסקופיה .
הם הזכירו כמה לא נעים לגלות שאתה כבר בהתקדמות המחלה ולא בגלל שלא היינו אחראים לבריאותינו אלא שיש את הטובים והרעים.
ומי אלו "הרעים" תהיתי ובטח תתהו גם אתם: . הרעים, כמעט כרגיל, הם אלה שמנסים לחסוך על גבי החולים. הרעים הם אלה שמעדיפים שנלך לבדיקות הזולות ולא לאלה היקרות שיצילו את חיינו.
" זה בדיוק מה שקרה לי. במהלך בדיקת קולונוסקופיה שעשיתי (ולעולם לא הייתי עושה לולא הצילומים של הסדרה ) אומר גיא מרוז, וכן ראיתי איך הוא עובר את כל התהליך והולך כל כך רחוק ורק למען הציבור. למרוז גילו פוליפ טרום סרטני שהתפתח לו בניחותא בעמקי המעי הגס שלו.
אין לו היסטוריה משפחתית מחשידה, לא היו לו כאבים או תסמינים מיוחדים.
" ואם זה היה תלוי במדינה –לא הייתי נשלח לבדיקה הזו על חשבונה" הוסיף.
בתכנית גיליתי כי הבדיקה הזו עולה יותר מ-1,000 שקל, והמדינה שלחה את גיא לבדיקה אחרת שעולה 25 שקל. בפרק הראשון הבינו הצופים וגם אני כי לגיא מרוז קרה נס טלוויזיוני .
בעקבות הבדיקה שלו, לקחנו 50 אנשים עם היסטוריה רפואית דומה לשלו, ושלחנו אותם לאותה בדיקה. נכון, מבחינה מדעית ומבחינה סטטיסטית, 50 אנשים לא נחשבים ל"ניסוי" אבל כשבלמעלה מארבעים אחוזים מהם (!) התגלה פוליפ במעי – לא כל כך חשוב אם סטטיסטית זה נחשב מדעי או לא.
בפועל, בעקבות הסדרה, ניצלו חייהם של למעלה מ-20 איש, וזאת סטטיסטיקה מספיק טובה בשבילי.

מבחינתי גיא מרוז היה הכלב השמירה הטוב ביותר שיכל לבקש האדם.
כל הכבוד גיא על ההקרבה למען הציבור!
eiditr40

Re: גיא מרוז נלחם בבירוקרטייה

הודעהעל ידי eiditr40 » 14 דצמבר 2009, 12:35

אני אשמח אם תיכנסו ותתרמו מהידע והסיפורים האישים שלכם בכל הנוגע ל בדיקת קולונוסקופיה .
זה יכול להוביל מחקרים נוספים בתחום ומן עצומה לקריאת הממשלה לאשר לכולם גם לפני גיל 50 .
eiditr40

הודעהעל ידי יערית » 25 פברואר 2010, 09:27

אני לא כל כך יודעת מה אפשר לומר עוד על הבדיקה הזו.
חוץ מזה שהיא לא נעימה ורצוי מאוד שביום הבדיקה מומלץ ורצוי להתלוות עם
מישהו קרוב. חברה טובה שלי שלומדת איתי ושעוזרת לי בהפקת אירועים לחברות גדולות
הייתה צריכה לעבור את הבדיקה הזו, היא החליטה ללכת עם אמא שלה, אני התלוותי אליה גם.
יערית

הודעהעל ידי מיקה » 25 פברואר 2010, 13:35

לא הבנתי מה גיא מרוז בדיוק עשה..
דווקא מעניין אותי לדעת כי אני מאוד תופסת ממנו בן אדם ערכי המגן - או לפחות מנסה להגן- על הערכים שלנו ועל החברה שלנו מפני עצמה בעיקר.
אבל דווקא במקרה הזה לא הבנתי מה בדיוק הוא עשה הוא הלך לבדיקה סתם כך?
ואז כאילו זה שינה את החוקים בנושא?
בכל אופן יש לי הערכה עצומה אליו, אני חושבת שהוא מדהים בצורה בה הוא חושב ואיך שהוא מתנהל וכן ירבו.
מיקה

הודעהעל ידי יערית » 01 מרץ 2010, 09:09

אני גם חושבת כמוך הוא סוג של חוקר פרטי שבאמת אפשר לסמוך עליו.
הרי המטרה שלו היא באמת הגנת האינטרס הציבורי .
לפעמים מה שקורה שאנשים במעמד מסויים מנצלים את הכוח שבידיהם לא למטרה טובה ונעלה
והם מנצלים תמימות וחוסר ידע של הציבור .
יערית

הודעהעל ידי אפרת » 01 מרץ 2010, 12:34

מיקה כתב:לא הבנתי מה גיא מרוז בדיוק עשה..
דווקא מעניין אותי לדעת כי אני מאוד תופסת ממנו בן אדם ערכי המגן - או לפחות מנסה להגן- על הערכים שלנו ועל החברה שלנו מפני עצמה בעיקר.
אבל דווקא במקרה הזה לא הבנתי מה בדיוק הוא עשה הוא הלך לבדיקה סתם כך?
ואז כאילו זה שינה את החוקים בנושא?
בכל אופן יש לי הערכה עצומה אליו, אני חושבת שהוא מדהים בצורה בה הוא חושב ואיך שהוא מתנהל וכן ירבו.

הוא הלך לבדיקה בשביל להוכיח שמדינת ישראל תעדיף להוציא מחיר נמוך על בדיקה רפואית גם אם מדובר במחלה קטלנית כמו סרטן.
וזה מה שהוא הצליח להוכיח, ובנוסף הצליח להציל את חייהם של כמעט 20 אנשים.
שמעתי עליו מהחברים של אח שלי מקורס הנדסאי תוכנה אבל לא ממש הבנתי מה הוא עשה עד שנתקלתי בכתבה הזאת, אז תודה רבה.
אפרת

הודעהעל ידי היילי » 11 מרץ 2010, 13:48

אם אני לא טועה הכתבה הזו הגיע גם לארה''ב,אומנם עשו תרגום מסמכים לאנגלית בשביל זה,
אבל שדרו את התוכנית הזו גם בארה''ב עם תרגום. ראיתי את התוכנית הזו משודרת גם בערוץ 8.
היילי

הודעהעל ידי אפרת » 14 מרץ 2010, 09:13

הגיוני מאוד שהכתבה הגיעה גם לארה"ב היא מעבירה מסר מאוד חשוב.
אני חושבת שצריכים להכניס אותה לתוכנית לימודים של תואר ראשון ברפואה, שהרי המסר מכוון גם לרופאים בישראל.
אפרת

הודעהעל ידי יערית » 15 מרץ 2010, 15:34

נכון, לא מספיק שרוב האנשים האלה סובלים מכל מיני בעיות כמו עצירות , בעיות אכילה, הקאות וכדומה הם צריכים
גם לעבור את זה. אני חושבת שבדיקות כאלה צריכות להיות ממומנות וכלולות בסל הבריאות.
אני רק מאחלת לכולם בריאות ורפואה שלמה, אין דבר יותר חשוב מבריאות.
יערית

חזור אל בדיקות קולונוסקופיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד