גורמים כרוניים לעצירות!

גורמים כרוניים לעצירות!

הודעהעל ידי eiditr40 » 02 דצמבר 2009, 11:47

עצירות או עצירות כרונית איננה מחלה , וזאת הבאתי לידיעתכם כבר במאמרים קודמים בפורום.
לפיכך לבאי הפורום שקראו ובדקו את הידע העכשווי לבטח יסכימו עימי ועם המדע והמחקר כי מדובר בסימפטום, ורק בסימפטום. לכן, עצירות עשויה להיגרם בגין הגורמים הבאים:
ליקויים בתזונה. תזונה היא מרכיב דומיננטי, העשוי להשפיע על קצב חילוף החומרים בגוף, כמו גם תזונה " מקולקלת" חשיבתית היא בדרך כלל זמינה חופשייה ומזמינה והיא דלה
בסיבים תזונתיים ונוזלים. לפיכך עשירה במזונות מעובדים מזוקקים וחריפים, עלולה לגרום למקרים של עצירות .

גם סדק בפי הטבעת, שרירי אגן חלשים, גוש צואתי חוסם, הם אלו רק חלק מהליקויים הפיזיולוגים העלולים לנבוע מ עצירות כרונית.

לחץ נפשי והפרעות נפשיות עשויים לגרום גם כן ל עצירות.

. יש תרופות העשויות לגרום למקרים של עצירות מעבר לתזונה דלה בסיבים ומפגעי נפש משככי כאבים, משלשלים למיניהם, תרופות ללב, תרופות נגד דיכאון, אנטי
היסטמינים ונוגדי חומצה. וככל שעולה גילנו יש נטייה לפתח בעיות עיכול וביניהם גם עצירות מבוגרים .

טיפים ל עצירות טיפול :
פעילות גופנית מאיצה את חילוף החומרים בגוף, לכן היא מגבירה את זרימת הדם בל איברי הגוף ובתוך כך יש שחרור צואתי המונע בין השאר עצירות.

במקרים מסוימים, עצירות עשויה להיות תופעה כרונית מאידך , ילדים או עצירות מבוגרים עצירות היא עשויה להיות בעיה חולפת, עובדה המחייבת טיפול הולם כיום,
ניתן לטפל במקרים של עצירות באמצעות טיפול תרופתי קונבנציונאלי, או באמצעות טיפול טבעי, המבוסס בעיקרו על הקניית הרגלי תזונה נכונים שתייה מרובה וכאמור
התזונה עשירה בסיבים.
eiditr40

Re: גורמים כרוניים לעצירות!

הודעהעל ידי מיקה » 10 פברואר 2010, 13:28

קודם כל, מה הקשר פה לשמלות כלה מסין?!?
דבר שני, רציתי לציין , קודם כל תודה על הפוסט, בהחלט מעניין ופותח עיניים.
יש לי שאלה בנוגע לעצירות
האם היא עלולה להתפתח או אולי להפוך לגרועה יותר במקרים בהם ישנם כאבים כרוניים?? לדוגמא כאבים גב או כאבי ברכיים או מפרקים?
בעצם השאלה שלי היא האם הדברים קשורים אחד לשני???
סתם בקטע של גוף נפש הנושא הזה מאוד מעניין אותי.
מיקה

הודעהעל ידי אפרת » 15 פברואר 2010, 06:58

נראה לי שכאבים בגב יכולים להיות תופעה שנובעת מסרטן המעי הגס, כי המחלה יכולה להקרין לגב,
אבל בקשר לברכיים אני לא בטוחה כי זה לא נשמע לי קשור, זה יכול להיות תופעות לוואי של התרופות והטיפולים אבל לא משהו ישיר למחלה.
אני גם מאוד מתעניינת בתחום הזה, זה טוב לקרוא מאמרים כאלה ולהעשיר את הידע, במקום כל היום לשחק משחקים ולהשקיע בדברים שיטחיים ולא באמת חשובים.
אפרת

הודעהעל ידי יערית » 25 פברואר 2010, 09:20

את מתעניינת בתחום הרפואה עצמה או בתחום ספציפי ?
בשביל לעסוק בתחום הזה את צריכה לקרוא הרבה ספרים באנגלית בעיקר
אבל יש ספרים בשפות שונות שאין להם תרגום לאנגלית. מה שכן יש תרגום מסמכים לספרדית
ותרגום מסמכים לגרמנית אז זה יכול לעזור לך.
יערית

הודעהעל ידי מילי » 28 פברואר 2010, 10:43

האמת שאני עוד לא הגעתי למצב שאני אתחיל לקרוא ספרי רפאה...
לא בשבילי כל העניין הזה , גם אני בטח לא אבין את רוב המונחים שיהיו שם. אבל מה שכן אני באמת מתעניינת אם ישנה השפעה.
תחשבו איזה קטע זה אם לדוגמא כאבי גב נגרמים מלחץ נפשי שגורם גם לעצירות??
כביכול שני סימפטומים שונים לחלוטין של אותה בעיה נפשית ומה הפתרון? לטפל בסימפטום כמו שאנחנו עושים בדרך כלל או במקור??
הרי ברור שצריך לטפל במקור, אבל לשם כך צריך לדעת שזהו המקור!!
זה הפרדוקס של גוף נפש, קשה לדעת מה משפיע על מה באמת ומה גורם למה ואנשים מפחדים לקחת סיכון ולא לטפל בסימפטום.
מילי

הודעהעל ידי היילי » 01 מרץ 2010, 09:31

כמו שאומרים נפש בריאה בגוף בריא.
ברגע שאת תחת לחץ ומתח רב זה יכול להשפיע על הרבה תהליכים ביולוגיים בגופך
וכמובן להשפיע לרעה. במיוחד שמדבור בלחץ שאדם לא יודע לנווט אותו למקומות הנכונים
ולהפיק ממנו תועלת.
אף אחד בהתחלה לא מבין את כל המונחים והמושגים שיש שם, לומדים עם הזמן, זו לא תורה מסיני.
אם תלמדי תדעי, זו המשוואה היחידה. לא צריך להיות חוקר פרטי על מנת להבין איך זה עובד.
היילי

Goods2010-03-12-seven-120

הודעהעל ידי gexind92 » 21 מרץ 2010, 00:13

gexind92

Goods2010-03-20-one-41

הודעהעל ידי bluef54 » 21 מרץ 2010, 10:43

bluef54

הודעהעל ידי מיקה » 09 מאי 2010, 10:54

היילי כתב:כמו שאומרים נפש בריאה בגוף בריא.
ברגע שאת תחת לחץ ומתח רב זה יכול להשפיע על הרבה תהליכים ביולוגיים בגופך
וכמובן להשפיע לרעה. במיוחד שמדבור בלחץ שאדם לא יודע לנווט אותו למקומות הנכונים
ולהפיק ממנו תועלת.
אף אחד בהתחלה לא מבין את כל המונחים והמושגים שיש שם, לומדים עם הזמן, זו לא תורה מסיני.
אם תלמדי תדעי, זו המשוואה היחידה. לא צריך להיות חוקר פרטי על מנת להבין איך זה עובד.

אין ספק שזה ממש נכון..
נפש בריאה בגוף בריא..
בגלל זה אני חושבת שכאשר מטפלים צריך לעשות טיפול משולב, גם בגוף- מבחינת משחות כדורים וכל מה שצריך וכמובן גם תזונה נכונה ובריאה על מנת להמנע ממצבים כאלה בעתיד , ודבר נוסף זה טיפול בנפש- לראות מה יכול להיות שגרם למצב הזה.
אני יודעת מבן דוד קרוב שלי שהוא פסיכולוג ילדים שהרבה פעמים ילדים עם עצירות אלה ילדים שנוטים לשמור דברים בבטן תרתי משמע.. ילדים שקשה להם לעמוד על שלהם, לומר את דעתם ולהביע התנגדות או סלידה או כעס. הרבה פעמים זה קשור וישנם עוד דברים שבוודאי קשורים ולכן שווה לשלב את הדברים אחד בשני.
מיקה

Goods2010-05-07-seven-167

הודעהעל ידי ccurred5 » 09 מאי 2010, 17:46

ccurred5

חזור אל גאסטרואנטרולוגיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד